Ruiz (ex-KAA Gent) krijgt droomafscheid en ziet zoon doelpunt scoren

18-12-2022 17:00

Bryan Ruiz heeft zaterdagavond afscheid genomen van het profvoetbal. Het werd voor de Costa Ricaan, die zelf scoorde en ook zijn zoontje een doelpunt zag maken, een avond om nooit te vergeten.

De 37-jarige Ruiz kwam van 2006 tot 2009 uit voor KAA Gent, waarna hij richting het Nederlandse FC Twente trok. In Nederland groeide hij uit tot een absolute publiekslieveling. Hij werd er landskampioen en won er de KNVB Beker. Zaterdag trok hij, in zijn allerlaatste duel als profvoetballer, nog één keer het tenue van de Nederlandse club aan.

En met succes: na twee minuten spelen schiet de aanvallende middenvelder Twente met een mooi schot op voorsprong. Na zijn doelpunt barst er een feest los in het stadion. Er wordt ook volop geklapt door de supporters van Liga Deportiva Alajuense, de tegenstander van Twente en de laatste werkgever van Ruiz.

Na de rust wisselt Ruiz van ploeg. Ook Ruiz Mathias, zijn zoon, komt binnen de lijnen. Uitgerekend hij maakt een kwartier voor tijd de 2-2, tevens de eindstand. Negen minuten voor tijd gaat het licht in het stadion uit, waarna Ruiz het publiek toespreekt en een punt zet achter zijn carrière.