Argentijnse slaat weer toe: Mbappé weet niet genoeg van voetbal

Argentijnse slaat weer toe: "Mbappé weet niet genoeg van voetbal"

18-12-2022 12:00 Laatste update: 12:17
2

Emiliano Martínez heeft publiekelijk uitgehaald naar Kylian Mbappé, in aanloop naar de WK-finale. De doelman van Argentinië is het niet eens met een uitspraak van Mbappé over het Zuid-Amerikaanse voetbal.

In deze eeuw is de wereldtitel nog maar één keer gewonnen door een land dat niet in Europa ligt. Op een persconferentie in aanloop naar de WK-finale kreeg Mbappé daar een vraag over. "Het voordeel in Europa is dat we in clubverband al wedstrijden van hoog niveau spelen. Wanneer we op het WK arriveren, zijn we er klaar voor. Brazilië en Argentinië kennen dit niveau niet in Zuid-Amerika en zijn niet even ver. Daarom gingen de laatste vier WK's naar Europa."

De bewering van Mbappé schiet in het verkeerde keelgat bij Martínez. De doelman lijkt uitdagende teksten van tegenstanders als benzine te gebruiken. "Mbappé weet niet genoeg van voetbal af en hij speelde nog nooit in Zuid-Amerika. Als je daar geen ervaring in hebt, is het misschien beter om er niet over te praten. Mij maakt het maakt niet uit, we zijn een geweldige ploeg en zo worden we ook gezien." 

Het is niet de eerste keer op dit WK dat Martínez zich voor een wedstrijd stoort aan uitspraken van de tegenstander. Zo was hij niet gediend van een uitspraak van Louis van Gaal, die beweerde dat Oranje 'een plusje' zou hebben bij een penaltyserie tegen Argentinië.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s