Hommeles met de bondscoach? 'Benzema weigert uitnodiging voor finale'

Hommeles met de bondscoach? 'Benzema weigert uitnodiging voor finale'

18-12-2022 11:44
4

Karim Benzema zal zijn gezicht helemaal niet laten zien bij de WK-finale. De Franse bond heeft de spits uitgenodigd om de eindstrijd bij te wonen, maar volgens L'Équipe is er 'iets geknakt' bij Benzema.

Benzema raakte in aanloop naar het WK geblesseerd bij Frankrijk. Hij moest Qatar daardoor verlaten, maar bij Real Madrid herstelde hij sneller dan verwacht. Benzema is zelfs fit genoeg om de finale te spelen, maar van een terugkeer komt het niet. Nu weet L'Équipe dat Benzema ook niet in het stadion wil kijken naar de eindstrijd.

Volgens het toonaangevende medium baalt Benzema van meerdere zaken. Zo is hij niet tevreden met de intensiteit op de training waar hij geblesseerd raakte. Dat geldt ook over de manier waarop de medische staf met de blessure omging en dat Benzema meteen naar huis moest. De aanvaller wilde graag bij de selectie blijven en was er zelfs van overtuigd dat hij nog van waarde kon zijn op het WK. Toch besloot Didier Deschamps om Benzema uit zijn selectie te zetten.

Daardoor zou er iets geknakt zijn bij Benzema. Dat terwijl de Ballon d'Or-winnaar een jaar geleden weer terugkeerde bij Les Bleus, na een jarenlange afwezigheid. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie