Nieuw avontuur lonkt voor Suárez: Zijn met hem in onderhandeling

Nieuw avontuur lonkt voor Suárez: "Zijn met hem in onderhandeling"

18-12-2022 11:11 Laatste update: 11:12
1

De kans is goed aanwezig dat Luis Suárez zijn loopbaan gaat vervolgen in Mexico. Mexicaanse en Spaanse media melden dat de spits in onderhandeling is met Cruz Azul, terwijl de president van de club al toe heeft gegeven dat hij Suárez wil binnenhalen.

Vanaf 1 januari zit Suárez zonder club. Zijn contract bij jeugdliefde Club Nacional loopt dan af en de aanvaller gaat niet verlengen. Cruz Azul hoopt zijn slag daardoor te slaan. De nummer zeven van Mexico heeft al een aanbod neergelegd bij Suárez. De club is momenteel in onderhandeling met de Uruguayaan.

De president van Cruz Azul, Víctor Velázquez, geeft toe dat hij Suárez naar Mexico wil halen. "Ik heb nog geen nieuws, maar we zijn inderdaad in onderhandeling. We Luis Suárez naar onze club halen, we moeten gewoon geduld hebben en ook op zoek gaan naar een of twee andere versterkingen."

Suárez, die in januari 36 wordt, bevindt zich in de herfst van zijn loopbaan. Op het WK in Qatar speelde hij waarschijnlijk voor de laatste keer op internationaal topniveau. Voor de rest is het verloop van Suárez zijn carrière bekend: hij maakte furore bij FC Groningen, Ajax, Liverpool, FC Barcelona en Atlético Madrid.