'FC Barcelona maakt interesse kenbaar bij WK-uitblinker Amrabat (ex-Club Brugge)'

'FC Barcelona maakt interesse kenbaar bij WK-uitblinker Amrabat (ex-Club Brugge)'

17-12-2022 23:23
5

FC Barcelona heeft interesse getoond in Sofyan Amrabat. De Catalanen informeerden bij Fiorentina naar de Marokkaanse international, maar schrokken van het prijskaartje. Dat meldt Relevo.

Het is zo goed als zeker dat Sergio Busquets aan het einde van het seizoen vertrekt bij Barça, dat de markt afspeurt naar een vervanger. Onder meer de namen van Rubén Neves en Martín Zubamendi gaan rond. Van die eerste is echter niet iedereen overtuigd in Camp Nou, en de tweede kost zestig miljoen. De La Liga-koploper kijkt daarom naar alternatieven, waaronder Amrabat.

De oud-speler van Club Brugge maakte tijdens het WK in Qatar ook indruk op de beleidsbepalers van Barça, weet Relevo. Hij was onvermoeibaar, ging voorop in de strijd en had een belangrijk aandeel in de zeges op Spanje en Portugal. Hoe hij Kylian Mbappé afstopte na een sprintduel van bijna vijftig meter, wordt in Camp Nou gezien als voorbeeld van zijn inzet.

Amrabat kreeg al uit de eerste hand te horen dat Barcelona hem waardeert, maar de opstelling van Fiorentina bemoeilijkt een transfer. De Italianen verlangen zo'n veertig miljoen euro. Daardoor lijkt een transfer naar Barça, dat nog altijd op de kleintjes moet letten, aan de neus van de middenvelder voorbij te gaan. Andere clubs lijken minder moeite te hebben met de transfersom. Zo zou Tottenham Hotspur serieus in de markt zijn.

Barça blijft de situatie volgen rond Amrabat, die nog tot medio 2024 vastligt in Florence. Als een transfer in januari of de zomer afketst, dan zal hij in de toekomst een stuk goedkoper worden vanwege zijn kortlopende contract.