Benson schittert en helpt Burnley en Kompany aan knappe zege tegen Middlesbrough

17-12-2022 19:16
4

Vincent Kompany en Burnley FC hebben hun zegereeks in The Championship kunnen uitbreiden. Daar mag Kompany Manuel Benson voor bedanken. De ex-speler van Royal Antwerp FC was met twee doelpunten de grote uitblinker in de 3-1 overwinning tegen Middlesbrough.

Een makkelijke overwinning werd het echter niet voor Kompany en zijn jongens. Burnley en Middlesbrough hielden elkaar in de eerste helft nog in evenwicht en raakten niet tot een doelpunt. Daar kwam in de tweede helft volledig verandering in. Slechts vier minuten na de pauze kon Duncan Watmore de score openen voor de bezoekers.

Benson-show
Achtervolgen voor Burnley, dat op het uur Benson zijn duivels zag ontbinden. De ex-speler van Antwerp stond op en maakte er op het uur 1-1 van. Even later scoorde hij zijn tweede van de avond en bracht hij Burnley op voorsprong. Na een eigen doelpunt was het helemaal game over voor Middlesbrough en stond de 3-1 eindstand op het scorebord.

Door de zege blijft Burnley overtuigend op de eerste plek in de stand staan. Het telt nu zes punten meer dan eerste achtervolger Sheffield United, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.