Clement over Lukaku op WK Rode Duivels: “Hij heeft hemel en aarde bewogen”

Clement over Lukaku op WK Rode Duivels: “Hij heeft hemel en aarde bewogen”

17-12-2022 12:43
33

Voor Romelu Lukaku was het WK in Qatar niet meteen een succes. De spits van Internazionale kon geen enkele keer in de basis aantreden en mistte in de allesbeslissende wedstrijd tegen Kroatië en aantal kansen. 

Philippe Clement (ex-Club Brugge) neemt het op voor zijn landgenoot. De trainer van AS Monaco supporterde volop voor de Rode Duivels tijdens het WK. Hij kent, naar eigen zeggen, veel spelers en leden van de staf. Ook Clement blikt terug naar die wedstrijd tegen Kroatië.  “Wie weet wat er mogelijk was geweest als we Kroatië hadden geklopt. Daar waren we heel dichtbij”, klinkt het in een interview met Het Laatste Nieuws.

Clement moet ongetwijfeld ook met de handen in het ‘haar’ gezeten hebben toen hij Lukaku zag missen. “Ik vond het heel erg voor Lukaku”, klinkt het bij Clement. “Die heeft hemel en aarde bewogen om erbij te zijn en ondanks die fysieke achterstand was hij toch bepalend.” Hij gelooft dat met een fitte Lukaku het WK van de Rode Duivels helemaal anders had kunnen uitdraaien. “Wij hebben geen tweede type Lukaku…”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie