Clement laat zich uit over bondscoachschap: “Eerst het project met Monaco”

Clement laat zich uit over bondscoachschap: “Eerst het project met Monaco”

17-12-2022 10:48
2

Na het vertrek van Roberto Martinez als bondscoach van België, moet de KBVB op zoek naar een vervanger. Sommigen schuiven Philippe Clement naar voren als opvolger, maar de trainer van AS Monaco zit voorlopig niet op een belletje uit Tubeke te wachten.

Tijdens de WK-break is Clement vooral bezig met de herstart van de Ligue 1. Momenteel staat zijn club AS Monaco op de zesde plaats in de Franse Eerste Klasse. Clement wil dra weer stijgen in de stand. Op de openstaande vacature van de KBVB reageerde hij niet. "Daar ben ik op dit moment niet mee bezig. Ik focus mij op het project bij AS Monaco en dan zien we wel", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Twee Monaco-spelers in de finale
Met Youssouf Fofana en Axel Disasi heeft Clement twee van zijn spelers in de WK-finale staan. "Ja en twee jongens die dus eigenlijk niet hadden verwacht om erbij te zijn. Voor hen zou het een enorme beloning zijn. Een voorbeeld en een bron van motivatie voor de rest."

Clement verdiende in ons land zijn strepen in Beveren, bij Club Brugge en bij KRC Genk. Maar momenteel telt voor de trainer enkel AS Monaco. "Het ontwikkelen van jonge spelers en tegelijk resultaten halen blijft boeiend en uitdagend. De top drie halen blijft het doel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie