Belgische bond is helder: overstap Radic van Beerschot naar Nederland is geldig

Belgische bond is helder: overstap Radic van Beerschot naar Nederland is geldig

15-12-2022 15:50 Laatste update: 16-12-2022 08:50

De Belgische Voetbalbond (KBVB) bevestigt dat Stipe Radic een transfervrije speler was. Radic beklonk woensdag zijn overgang van Beerschot naar het Nederlandse Fortuna Sittard. Dat meldt Nieuwsblad.

Officiële documenten van de KBVB zijn helder. Stipe Radic was sinds 1 juli 2022 transfervrij. Fortuna Sittard was daar door deze documenten van op de hoogte. De Nederlandse club versterkte zich mede met die kennis met de 22-jarige verdediger.

Radic maakte gebruik van een ‘degradatieclausule’. Dat is een clausule waarvan spelers gebruik mogen maken nadat hun club degradeert om zo transfervrij te mogen vertrekken. Hij stuurde een brief naar zijn oude club Beerschot met de boodschap daar gebruik van te willen maken. Omdat de Kroaat dit naar eigen zeggen voor 7 juni deed, zou zijn aanvraag geldig zijn.

Beerschot meent dat Radic de brief niet tijdig verstuurde. Dat is in strijd met gegevens van de KBVB, waarin staat de speler 30 juni transfervrij is. De transfer van Radic naar Fortuna Sittard lijkt dus rechtsgeldig, al kan Beerschot mogelijk juridische stappen nemen na verder onderzoek.