OFFICIEEL: Beerschot ziet verloren zoon Radic tekenen bij Fortuna Sittard

OFFICIEEL: Beerschot ziet verloren zoon Radic tekenen bij Fortuna Sittard

14-12-2022 17:18
2

Fortuna Sittard heeft zijn eerste winterse transfer afgerond. Stipe Radic tekent een contract tot medio 2024 bij de Limburgers, met de optie voor een extra seizoen. Hij komt over van K. Beerschot V.A, waar hij nog een contract had maar al even niet meer te zien was.

De 22-jarige verdediger uit Kroatië was de afgelopen twee weken al op proef bij de ploeg van trainer Julio Velazquez. Radic vertrok in de zomer transfervrij bij Beerschot na de degradatie, hoewel de Kielse Ratten beweren dat hij te laat was met het opzeggen van zijn contract. Fortuna won advies in bij de Belgische autoriteiten en ziet een eventueel juridisch geschil met vertrouwen tegemoet, weet Voetbal International.

“Het aantrekken van een talentvolle centrale verdediger was één van onze wensen deze winterse transferperiode", licht technisch manager Sjoerd Ars toe. "Hij heeft de afgelopen weken een goede indruk gemaakt op ons. Hij is een op en top prof. Uiteraard hopen we dat hij zich hier de komende seizoenen verder kan ontwikkelen."

Radic is een jeugdproduct van Hadjuk Split, waarvoor hij negen duels in het eerste elftal speelde. Begin 2021 maakte de voormalig jeugdinternational van Kroatië de overstap naar Beerschot. Met Ivor Pandur komt Radic een landgenoot tegen bij Fortuna. De twee kennen elkaar van de jeugdteams van Kroatië.