UPDATE: Bekijk de vier doelpunten van KAA Gent in oefenzege tegen Heereveen

UPDATE: Bekijk de vier doelpunten van KAA Gent in oefenzege tegen Heereveen

14-12-2022 16:03 Laatste update: 20:30
3

KAA Gent is erop gebrand om te knallen in de terugronde. Het oefenduel tegen SC Heerenveen heeft die ambitie ook in de verf gezet. De troepen van Hein Vanhaezebrouck veegden in Spanje de vloer aan met hun Nederlandse tegenstander: 4-1.

Aan het einde van een woelige heenronde viel voor De Buffalo's alsnog het een en ander in de plooi, onder meer met kwalificatie in de Croky Cup en de Conference League én een glansprestatie tegen Club Brugge. Het geloof is dan ook aanwezig dat er na Nieuwjaar nog véél te rapen valt. Dat heeft ook Heerenveen nu aan den lijve mogen ondervinden. Gent domineerde het treffen in Oliva, waar de herfststage plaatsvindt.

In de eerst helft werd de toon meteen gezet. Hong Hyun-Seok en Vadis Odjdija kregen kansen, terwijl Paul Nardi zijn kunnen enkel moest tonen op een vrije trap. Pas voorbij het half uur werd het overwicht ook omgezet in een verschil op het scorebord. Twee maal op korte tijd wist Hugo Cuypers te raak te treffen, eerst op assist van Vadis, nadien dankzij Matisse Samoise.

Na de rust ging Gent vrolijk verder met scoren. Ibrahim Salah wiste een snelle aansluitingstreffer van Heerenveen uit. In het slot pikte ook Malick Fofana, nog zo'n belofte, zijn doelpuntje mee: 4-1. Daardoor lijkt Gent helemaal klaar voor het tweeluik dat eind december nog wacht. Eerst moet het tegen Cercle Brugge een plekje in de kwartfinales van de beker zien veilig te stellen, nadien komt Standard over de vloer in de Jupiler Pro League.

Update: KAA Gent heeft nu ook de hoogtepunten van de wedstrijd online gezet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie