FC Utrecht en coach uit elkaar na aanvaring met eigen speler: Dat doet mij pijn

FC Utrecht en coach uit elkaar na aanvaring met eigen speler: "Dat doet mij pijn"

14-12-2022 13:28 Laatste update: 14:00
1

Henk Fraser is per direct vertrokken bij FC Utrecht, zo bevestigen de Domstedelingen woensdagmiddag. De 56-jarige trainer heeft zelf de samenwerking opgezegd.

'Een incident op het trainingsveld afgelopen zaterdag in Utrecht, waarbij door Fraser grensoverschrijdend gedrag is vertoond, ligt hieraan ten grondslag', schrijft Utrecht in een statement. 'De hoofdtrainer heeft de directie laten weten dat hij tot inzicht is gekomen dat hij een grens overschreden heeft, en zijn functie opzegt.' Het Algemeen Dagblad meldde al dat Fraser het aan de stok kreeg met Amin Younes, die hij bij de keel zou hebben gegrepen.

"Dit is me als trainer nog nooit overkomen", reageert Fraser. "Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn. Daarom heb ik de keuze gemaakt om op te stappen als Hoofdtrainer van FC Utrecht. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen."

Ook algemeen directeur Thijs van Es van Utrecht reageert op het vertrek van Fraser. "Bij FC Utrecht gelden, zoals bij elk bedrijf en zoals in de gehele maatschappij, bepaalde normen en waarden. Soms, in het heetst van de sportieve strijd, worden de randen daarvan opgezocht. In dit geval is door Henk gedrag vertoond dat over de grens van het geoorloofde gaat, waarover we het direct eens waren, waardoor hij deze beslissing heeft gemaakt."

Fraser stond pas een halfjaar aan het roer in De Galgenwaard. Hij lag al een tijdje onder een vergrootglas vanwege matige resultaten, al zat daar kort voor de winterstop een stijgende lijn in en werden de laatste vier Eredivisie-duels gewonnen. Eerder was Fraser trainer bij Sparta, Vitesse en ADO Den Haag en assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal.