Genk overtuigt tegen Metz: “Toont dat het klaar is voor duel met Anderlecht”

Genk overtuigt tegen Metz: “Toont dat het klaar is voor duel met Anderlecht”

14-12-2022 11:41
2

De Jupiler Pro League start opnieuw in een aantal weken. De eersteklassers bereiden zich volop voor op het tweede deel van het seizoen. KRC Genk won dinsdag in de oefenpartij tegen Metz. 

Het Laatste Nieuws trekt drie conclusies uit de oefenpartij van de leider in de Jupiler Pro League. Genk bereidt zich in Benidorm voor. Tactische richtlijnen worden automatismen en de fysiek van de spelers wordt er opnieuw opgekrikt. In een oefenpot tegen Matz won Genk met het kleinste verschil. De 1-0 kwam er na een goal van Paintsil op aangeven van Mike Trésor.

Die laatstgenoemde moest in de tweede helft (van de drie helften die elk 35 minuten duurden) uit voorzorg naar de kant. “Volgens de eerste berichten valt het mee”, klinkt het bij Dimitri de Condé, Head of Football. Het zou gaan om een lichte kneuzing. Een meevaller voor Genk dus. 

Genk won met het kleinste verschil maar er waren veel tekenen aan de wand dat de ploeg van Wouter Vrancken nog steeds hetzelfde niveau haalt. Vrancken startte de wedstrijd met zijn typeploeg. De enige die ontbrak was El Khannouss. De jonge speler beleeft nog steeds een sprookje met Marokko op het WK. Als de Marokkaan niet op tijd terugkeert voor de partij tegen RSC Anderlecht zal Nicolas Castro hoogstwaarschijnlijk het plekje achter Paul Onuachu inpalmen. De Argentijn speelde goed tegen Metz en het hele team toonde snelle balcirculaties. “Genk toont dat het klaar is voor de clash met paars-wit”, klinkt het in Het Nieuwsblad. 

De mannen van Vrancken leken amper in de problemen tekomen tegen Metz. Deed het dat dan toch dan was er uiteraard een sterke Maarten Vandevoordt. De keeper van Genk schudde een aantal knappe reddingen uit zijn mouwen op Franse afstandschoten. “De jonge doelman toonde zich zo opnieuw een betrouwbaar sluitstuk”, lezen we in de krant.