STVV overtuigt tegen Eredivisionist: “Brüls en Konaté zijn herboren”

STVV overtuigt tegen Eredivisionist: “Brüls en Konaté zijn herboren”

14-12-2022 11:36
0

Sint Truiden VV is volop bezig aan de voorbereiding van de tweede seizoenshelft. De ploeg van Brend Hollerbach wist dinsdag van RKC Waalwijk met 3-0 te winnen. Een overtuigende zege tegen de nummer tien uit de Eredivisie. 

Konaté, Hayashi en Okazaki scoorden voor de thuisploeg. Het Nieuwsblad trekt drie lessen uit de partij tegen de Eredivisionist. Eén iets was zeker duidelijk: STVV is helemaal klaar om opnieuw eraan te beginnen. De kanaries konden overtuigen en lieten een scherpe indruk na. Dat heeft ook coach Hollerbach gemerkt. “Ik zag al op training dat de spelers scherp en klaar zijn om er opnieuw in te vliegen. Dit was een goeie test, ook al leek de tegenstander niet zo sterk”, aldus de coach. “Al kan dat eigenlijk ook aan ons liggen…”

Verder leken Christian brüls en Mory Konaté helemaal herboren. Het duo gaf niet altijd de beste indruk tijdens de eerste seizoenshelft. Hoogstwaarschijnlijk speelde een transfer toch in hun kopjes. Tegen de Nederlanders leken ze echter maar met één ding bezig te zijn. Een uitstekende prestatie van het duo. “Iedereen weet dat zij hun problemen gehad hebben”, getuigt Hollerbach. “Maar ik denk dat die korte break hen goed heeft gedaan. Ik ben heel tevreden over hun prestatie vandaag. Hopelijk is dit de voorbode van een goede terugronde.”

Verder kon ook de jonge MAtte Smets overtuigen. De belofte moest achterin depanneren en deed dat prima. De middenvelder was er op geen enkel foutje te betrappen. “Hij is een intelligente kerel die het spel goed leest en snel leert”, klinkt het bij de coach. “Het is leuk om vast te stellen dat hij een grote stap voorwaarts heeft gezet. Of ik hem ook in de competitie als verdediger wil inzetten? Dat is zeker een optie.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie