Overzicht van JPL-oefenpartijen: Genk, STVV en Union winnen, Zulte Waregem baalt

13-12-2022 18:02 Laatste update: 21:12
5

De clubs uit de Jupiler Pro League zijn volop in de weer met de voorbereidingen op het tweede deel van de competitie. Oefenwedstrijden staan gepland, trainingskampen worden opgezet en nieuwe tactieken worden erin geslepen. KRC Genk, Union Saint-Gilloise, Zulte Waregem en Sint-Truiden VV speelden dinsdag elk een oefenpartij.

Union bevestigt in de Jupiler Pro League. De mannen van Karel Geraerts doen het prima in de competitie en die lijn trekken ze gewoon door in het ‘tussenseizoen’. Union speelde op dinsdag een oefenpartij tegen Zulte Waregem. Union trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 2-1. Danté Vanzeir en Cameron Puertas schoten raak voor Union. De mannen van Mbaye Leye vochten volop voor een gelijkspel uit de brand te slepen. Maar het mocht niet baten. Demuynck, Offor en Miroshi dreigen nog in de laatste vijf minuten, maar een gelijkmaker komt er niet meer. Union wint de partij.

Ook Sint-Truiden probeert haar troepen terug op scherp te krijgen. Ook dat blijkt te lukken. De kanaries overtuigen en winnen met 3-0 van RKC Waalwijk. Konaté, Hayashi en Okazaki scoorden de doelpunten. STVV wint vol overtuiging van de ploeg uit de eredivisie.

KRC Genk nam het dan weer op tegen Metz. Het was een match met 3 helften van 35 minuten. In de eerste helft scoorde Paintsil het enige doelpunt van de partij. Hij deed dat op aangeven van Tresor, die in de tweede helft geblesseerd zou uitvallen. Voor Genk komt er nu een einde aan de stage in Benidorm. Nog in Spanje versloeg het eerder Elche met 3-2.