Vader Courtois ziet nieuwe nummer één van België rondlopen bij KRC Genk

Vader Courtois ziet nieuwe nummer één van België rondlopen bij KRC Genk

13-12-2022 15:00
18

De Gouden Generatie van de Rode Duivels komt op zijn einde en flink wat spelers lijken afscheid te gaan nemen van de nationale ploeg. Voor Thibaut Courtois zit een pensioen bij de nationale ploeg er nog niet aan te komen, al ziet vader Thierry Courtois wel al een mogelijke opvolger.

De nu dertigjarige Courtois gaf al aan dat hij nog niet denkt aan stoppen bij de Rode Duivels en nog gerust even wil doorgaan. Als hij uiteindelijk toch afscheid neemt van de nationale ploeg, staat er volgens vader Courtois al een mogelijke opvolger bijna klaar.

"Thibaut zie ik geen 8 jaar Rode Duivel meer zijn", lacht vader Courtois bij Christaens & Company. "We moeten de komende vier jaar er ook mee voor zorgen dat iemand als Vandevoordt wordt opgeleid tot een waardige vervanger voor Thibaut", geeft hij aan.

De concurrenten van Courtois bij de nationale ploeg zijn momenteel Koen Casteels (30), Simon Mignolet (34) en Matz Sels (30), allen in de dertig. KRC Genk-doelman Vandevoordt is dan weer slechts twintig jaar oud en is momenteel de doelman van de nationale beloften, samen met Club Brugge-speler Senne Lammens (20).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie