Amerikaans talent Reyna reageert na tumult op het WK: 'Teleurgesteld'

Amerikaans talent Reyna reageert na tumult op het WK: 'Teleurgesteld'

13-12-2022 10:30
2

Giovanni Reyna heeft middels een statement op Instagram gereageerd op de aantijgingen van de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter. De keuzeheer vertelde dat hij voor de achtste finale tegen het Nederlands elftal overwoog de Borussia Dortmund-speler naar huis te sturen.

"Op het afgelopen WK hadden we een speler die duidelijk niet aan onze verwachtingen voldeed, zowel op als buiten het veld", zei Berhalter onlangs. De bondscoach stelde urenlang met de technische staf in beraad te zijn geweest, terwijl een stemmingsronde in de selectie moest uitwijzen of Reyna mocht blijven. De aanvaller is verbolgen door de uitspraken van Berhalter. 'Ik hoopte niet te hoeven reageren op wat er is gebeurd op het WK', begint hij op social media.

'Ik ben van mening dat dingen die gebeuren in een teamsetting privé moeten blijven. Maar ik voel me genoodzaakt om te reageren, omdat de dingen die gezegd zijn mijn imago en karakter schaden', vervolgt het statement. Reyna baalt ervan dat Berhalter na het WK de tijd neemt om het voorval breed uit te meten in de media. 'Ik ben teleurgesteld dat het maar over deze zaak blijft gaan en heel erg verrast dat iemand die direct betrokken is bij het team daaraan meewerkt. Coach Berhalter heeft altijd geroepen dat de gebeurtenissen rondom het team binnenskamers blijven.'

Reyna besluit zijn statement met een vooruitblik op het WK 2026, dat georganiseerd wordt in Mexico, de Verenigde Staten en Canada. Dan hoopt hij weer van de partij te zijn.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gio Reyna (@gioareyna)