Marokko wil opnieuw internationals weghalen uit België: Scouting intensiveren

Marokko wil opnieuw internationals weghalen uit België: "Scouting intensiveren"

13-12-2022 09:45
22

Marokkaanse talenten in Nederland en België gaan eerder voor een interlandcarrière bij Marokko kiezen, denkt Nordin Amrabat. De AEK Athene-aanvaller ziet dat de facaliteiten enorm verbeterd zijn.

"Als de Marokkaanse bond met je in gesprek gaat en ze laten het trainingscomplex in Rabat zien, dan ben je verkocht", laat Amrabat optekenen door het Algemeen Dagblad. "Daar heb je alles. Van geweldige velden tot schitterende kamers met zelfs verwarmde wc-brillen. Vaak werd gezegd dat er met Nederland of België meer kans was om ver te komen op een groot toernooi. Dat is nu ook niet meer per se zo."

Chris van Puyvelde, technisch directeur bij de Marokkaanse voetbalbond, wil op lange termijn het Marokkaanse voetbal sterker dan ooit maken. "We gaan de scouting in Europa intensiveren", zegt hij. "Ja, ook in Nederland en België. Maar ook in Marokko zelf willen we vooruit. Er zijn academy's en er komen er meer. Er is een enorm potentieel, voetbal is al heel groot in Marokko."

Bij de nationale ploeg van Marokko spelen momenteel onder andere Selim Amallah (Standard), Ilias Chair (QPR) en Bilal El Khannouss (KRC Genk), die ook voor de Rode Duivels hadden kunnen uitkomen.