'Engeland gaat op buitenlandse tour en heeft al contact met Southgate-opvolger'

'Engeland gaat op buitenlandse tour en heeft al contact met Southgate-opvolger'

13-12-2022 08:44
5

De kans is klein dat Gareth Southgate aanblijft als bondscoach van Engeland. Thomas Tuchel is de belangrijkste kandidaat om het stokje over te nemen bij The Three Lions, meldt BILD.

Southgate, die sinds 2016 keuzeheer is bij Engeland, lijkt zijn taken bij de Engelse voetbalbond neer te gaan leggen. Om die reden heeft de FA al een shortlist met potentiële opvolgers opgesteld. Tuchel staat bovenaan die lijst, weet het Duitse medium. Naar verluidt is er al informeel contact geweest tussen de 49-jarige trainer en de FA.

De Engelse bond ziet Tuchel wegens diens staat van dienst als een geschikte opvolger van Southgate. Bij Chelsea legde Tuchel onder meer beslag op de Champions League-eindzege, terwijl hij ook eindverantwoordelijke is geweest bij Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain. Sinds zijn ontslag bij Chelsea begin september is Tuchel werkloos. In oktober werd hij voor het eerst gelinkt aan de Engelse nationale ploeg en die geruchten worden steeds hardnekkiger.

Tuchel zou zelf ook graag voor het bondscoachschap gaan. Naar verluidt denkt hij met Engeland een goede kans te maken op de eindzege op een van de komende toernooien.