Anderlecht verwelkomt zowel Debast als Vertonghen terug na WK-uitschakeling

Anderlecht verwelkomt zowel Debast als Vertonghen terug na WK-uitschakeling

12-12-2022 22:00
6

Langzaam aan verschuift de Belgische voetbalblik zich weer naar de Jupiler Pro League. Binnen een tiental dagen staat er nog een speeldag op het programma, de eerste van de terugronde én sinds de WK-pauze. Bij RSC Anderlecht zagen ze maandag weer twee bekende gezichten instromen: Zeno Debast en Jan Vertonghen.

Beide Rode Duivels waren geselecteerd voor de wereldbeker in Qatar, waar België na de groepsfase al uitgeschakeld werd. Dat is intussen alweer anderhalve week geleden. De internationals kregen nog even de tijd om hun batterijen opnieuw op te laden, maar Anderlecht verwachtte hen deze week terug op training. Debast en Vertonghen tekenden allebei plichtsbewust present.

Voor de twee Brusselaars zag hun WK-deelname er behoorlijk anders uit. Na verschillende kansen in de voorbereiding leek Debast zich te mogen opmaken voor flink wat speelminuten (misschien zelfs een basisplek), maar uiteindelijk kwam het jonge talent geen seconde in actie. Oudgediende Vertonghen daarentegen speelde elke minuut.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie