Mazzu (ex-Anderlecht) over eerste week Charleroi: “Positieve sfeer”

Mazzu (ex-Anderlecht) over eerste week Charleroi: “Positieve sfeer”

12-12-2022 10:29
2

Felice Mazzu trainde afgelopen week in Turkije. De nieuwe trainer van FC Charleroi kijkt vol positivisme uit naar de tweede seizoenshelft. Mazzu hoopt terug te kunnen overtuigen na een moeilijke periode bij RSC Anderlecht

Vijftien dagen voor de eerste wedstrijd van de tweede ronde, deelde Mazzù met DH Sport zijn gevoelens na het trainingskamp in Turkije. Hij klinkt positief maar toch blijft de coach ook voorzichtig. Het is altijd moeilijk om een groep meteen te kunnen beoordelen. "Het is wanneer er spelers op de tribune zitten dat we zullen zien of de groep goed leeft”, klinkt het bij Mazzu. 

“Ik ben erg blij, we hebben in een zeer positieve sfeer gewerkt," getuigt Mazzu over de groep. "Naast de sportieve aspecten zag ik discussies, uitwisselingen en grappen tussen de spelers. De groep begint samen activiteiten te ondernemen en dat is ook wat ik zocht. Dit is een belangrijk aspect voor mij”, zegt de peoplemanager. 

"Ik heb het gevoel dat de spelers opener zijn dan in de eerste week, maar dat is geen garantie voor succes of duur”, aldus Mazzu. “We zijn op een trainingskamp met vriendschappelijke wedstrijden. Iedereen is dus relaxed. Maar we moeten deze instelling behouden tijdens de officiële wedstrijden.”