Amerikaanse bondscoach: 'We wilden hem naar huis sturen, zo extreem was het'

Amerikaanse bondscoach: 'We wilden hem naar huis sturen, zo extreem was het'

12-12-2022 09:37
1

Opvallend nieuws uit de Verenigde Staten: Team USA heeft tijdens het WK op het punt gestaan Giovanni Reyna naar huis te sturen. De aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund zorgde met zijn desinteresse voor grote irritaties bij zijn ploeggenoten.

Reyna toonde volgens anonieme bronnen in en rond Team USA een 'alarmerend gebrek aan inzet' in de voorbereiding op het eerste WK-duel met Wales, schrijft The Athletic. De onverschilligheid kwam voort uit de beslissing van bondscoach Gregg Berhalter om hem te passeren. Omdat zijn gedrag na het gelijkspel tegen Wales niet veranderde, meldden meerdere 'veteran players' zich bij Reyna om hun ongenoegen te uiten.

De situatie leek onhoudbaar en Berhalter stond na meerdere waarschuwingen op het punt om Reyna te verbannen, totdat de twintigjarige Amerikaan opstond tijdens een videosessie en zijn excuses aanbood. Dat was voor veel spelers niet genoeg, maar volgens ESPN overleefde Reyna een stemming met de kleinste marge: twaalf spelers wilden hem weg hebben, dertien spelers vergaven hem.

"Dit WK hebben een speler gehad die duidelijk niet voldeed aan de verwachtingen, zowel op als naast het veld", zei Berhalter vorige week, off the record, tijdens een conferentie. "Het was er eentje, dus het viel op. Als staf hebben we uren bij elkaar gezeten om te overleggen wat we met deze speler moesten doen. We waren klaar om een vliegticket voor hem te boeken, zo extreem was het."

Na zijn mea culpa speelde Reyna nog 52 minuten op het WK, verspreid over twee wedstrijden. De Verenigde Staten werd in de achtste finales uitgeschakeld door Nederland. Reyna speelde één helft tegen Oranje.