Lommel wacht erg lang, maar pakt dan toch vierde opeenvolgende overwinning

Lommel wacht erg lang, maar pakt dan toch vierde opeenvolgende overwinning

11-12-2022 22:33

Lommel SK heeft haar vierde overwinning op rij mogen vieren. Daar heeft het haar supporters wel bijzonder lang op laten wachten. Pas twee minuten voor het eindsignaal tegen MSK Deinze trapte Christophe Kabongo de Limburgers naar het delirium: 1-0.

De eerste helft in Lommel had weinig om het lijf. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, zonder noemenswaardig doelgevaar te kunnen stichten. Enkel Dylan De Belder doorbrak dat stramien. De bezoeker pakte uit met een hard schot, maar thuisdoelman Nikola Ivezic reageerde gepast. Zo stond de brilscore nog steeds op het bord bij de pauze.

Na een kwartiertje bezinning ontvlamde het duel dan toch. Opnieuw De Belder kreeg al meteen een reuzekans na een hoekschop, maar zijn poging werd nog van de doellijn gekeerd. Deinze drukte verder door en Lommel zag af om overeind te blijven. Geleidelijk aan verschoof het evenwicht dan toch nog naar de thuisploeg. Een gevaarlijke voorzet betekende eerst nog een waarschuwing, tot Kabongo in minuut 88 het (te) strenge verdict voor Deinze velde.

Drie leuke punten om bij te tellen voor Lommel, dat zo weer is opgerukt naar plek vijf in de stand. Na vier opeenvolgende zeges staat de teller op 27 punten; dat zijn er acht minder dan koploper K. Beerschot V.A.. Overigens speelde Lommel dit seizoen nog geen enkele keer gelijk. Deinze staat zes punten dieper in de rangschikking.