Lloris analyseert misser van Kane: We kennen elkaar al zo lang

Lloris analyseert misser van Kane: "We kennen elkaar al zo lang"

11-12-2022 22:00
1

Hugo Lloris heeft zich uitgelaten over de gemiste strafschop van ploeggenoot Harry Kane. Omdat de twee elkaar al zo lang kennen dacht de doelman van Tottenham Hotspur dat hij bij de eerste penalty van de spits ook al goed zou zitten.

"Bij de eerste penalty dacht ik: we kennen elkaar nu al zo lang, hij gaat van hoek veranderen", vertelt Lloris op de officiële kanalen van de Franse nationale ploeg. "Maar hij hield het bij zijn vaste ritueel. Bij de tweede strafschop zat ik gelukkig wel goed. Hij moet gedacht hebben dat ik nu wel juist zou zijn, dus hij raakt de bal te hard. Het was een belangrijk moment in de wedstrijd. Er waren ook andere momenten, maar ik was blij dat het deze keer onze kant op viel."

Na afloop van het duel was Lloris blij, maar liep hij ook direct na Kane toe. De Engelse spits had het gevoel dat zijn land door zijn misser niet door was gegaan, maar de doelman probeerde hem direct te troosten. Frankrijk ging door de 2-1 overwinning door naar de halve finale, waarin een belangrijk duel wacht met stuntploeg Marokko. Als die wedstrijd gewonnen wordt dan wacht een finale tegen Argentinië, of een herhaling van de WK-finale van 2018 tegen Kroatië.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie