Nog geloof in Alderweireld en Vertonghen bij Rode Duivels: Zijn niet versleten

Nog geloof in Alderweireld en Vertonghen bij Rode Duivels: "Zijn niet versleten"

11-12-2022 16:15
22

Voor heel wat mensen werd het WK in Qatar gezien als het einde van de Gouden Generatie. Spelers zoals Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zouden stoppen bij de nationale ploeg, maar Jan Ceulemans ziet dat anders.

Ondanks de kritiek op de oude verdediging bij de Rode Duivels, lijken Alderweireld en Vertonghen nog niet te stoppen bij de Rode Duivels. Ceulemans gelooft ook dat zij zeker nog enkele jaren meekunnen. Misschien zelfs tot het volgende WK.

Hij ziet ook bij andere nationale ploegen namelijk nog flink wat anciens sterke partijen spelen. "Pepe is er 39, Modric 37, dus dat kan zeker. Ik vind ook dat er te negatief gedaan wordt, alsof die mannen versleten zijn", geeft Ceulemans aan bij Gazet van Antwerpen.

En ook Axel Witsel kan volgens hem nog een tijdje mee. "100% akkoord dat hij het niet belopen kreeg tegen Canada, maar was hij de enige? Als je als ploeg 44 minuten lang - tot de 1-0 - onderligt, mag je niet enkel naar Witsel wijzen. Het was zelfs eerder het offensieve gedeelte dat ons in de steek liet, De Bruyne op kop", aldus Ceulemans.