Engelsen boos: Een nachtmerrie, een grap van een scheidsrechter

Engelsen boos: "Een nachtmerrie, een grap van een scheidsrechter"

11-12-2022 11:03
17

De Engelse onvrede richt zich na de uitschakeling op het WK op scheidsrechter Wilton Sampaio. Onder meer Harry Maguire en Gary Neville kraken het optreden van de Braziliaan in het kwartfinaleduel met Frankrijk.

"We zijn heel teleurgesteld. We hebben grote delen van de wedstrijden gedomineerd, maar we hadden veel beslissingen tegen ons", vertelt Maguire aan beIN Sports. "We zijn blijven knokken en creëerden kans na kans, maar zij waren op twee momenten dodelijk. Daarom zijn zij de wereldkampioen en waarschijnlijk ook de titelfavoriet."

De Manchester United-verdediger gaat vervolgens dieper in op het fluiten van Sampaio. "Ik vond dat de beslissingen van de scheidsrechter over de gehele wedstrijd heel slecht waren. Als spelers worden we altijd bekritiseerd, dus het zou mooi zijn als hij met een reactie komt en zegt of hij vindt dat hij goed heeft gefloten." Volgens Maguire had Kane onder meer ee vrije trap moeten krijgen na een overtreding van Dayot Upamecano. "Ik denk dat het buiten het strafschopgebied was, maar het was een duidelijke overtreding. En op Bukayo Saka werd een duidelijke overtreding gemaakt in aanloop naar hun eerste goal. Dat waren belangrijke beslissingen op belangrijke momenten. Je verwacht dat ze dan de goede beslissing nemen."

Ook Gary Neville kraakt harde noten over Sampaio. "Hij was een nachtmerrie, een grap van een scheidsrechter", zegt de oud-international bij ITV. "Ik zeg niet dat hij schuldig was aan de nederlaag van Engeland. Mensen zullen zeggen dat het excuses zijn, maar hij was gewoon een slechte scheidsrechter."

The Three Lions kregen in de tweede helft wel twee strafschoppen. Harry Kane benutte de eerste, maar miste de tweede. Daardoor trok Frankrijk de 2-1 zege over de streep.