Bekende Amerikaanse journalist Wahl overlijdt kort na kwartfinaleduel Oranje

Bekende Amerikaanse journalist Wahl overlijdt kort na kwartfinaleduel Oranje

10-12-2022 10:12
4

De vooraanstaande Amerikaanse sportjournalist Grant Wahl is vrijdagnacht overleden in Qatar. Hij zakte kort na de WK-wedstrijd tussen Oranje en Argentinië in elkaar op de perstribune, melden Amerikaanse media. Hij werd slechts 48 jaar.

Wahl liet tijdens het duel nog van zich horen op Twitter: hij prees het Nederlands elftal voor de ingestudeerde vrije trap, waaruit de 2-2 viel. Hij zou een hartaanval hebben gehad. Hulpverleners trachtten hem te reanimeren, voordat hij werd weggedragen.

Wahl deed namens CBS Sports verslag van het WK in Qatar. Begin deze week schreef hij op zijn eigen website dat hij zich ziek voelde en vermoedelijk bronchitis had. Daarvoor kreeg hij antibiotica. Wahl sprak van 'drie weken van weinig slapen, veel stress en veel werk.' Op de dag van het duel tussen Nederland en de Verenigde Staten, vorige week zaterdag, voelde hij al pijn aan de borst.

Enkele dagen voor zijn dood werd Wahl nog kort vastgehouden, omdat hij zich in regenboogshirt meldde voor de wedstrijd van de Verenigde Staten tegen Wales. Daardoor vermoedt broer Eric Wahl dat er opzet in het spel is, zo laat hij weten in een emotionele videoboodschap. "Hij was kerngezond. Hij kan niet zomaar zijn gestorven." Volgens Eric ontving Grant doodsbedreigingen sinds het voorval.