Noppert leeft mee met Van Gaal: 'Iedereen weet dat hij iets vreselijks heeft'

Noppert leeft mee met Van Gaal: 'Iedereen weet dat hij iets vreselijks heeft'

10-12-2022 13:27

Andries Noppert zag zijn WK-droom vrijdagavond op pijnlijke wijze ten einde komen. De doelman sneuvelde met Oranje in de kwartfinale tegen Argentinië. Hij is aangeslagen, maar uit ook zijn dankbaarheid.

"Als het op deze manier gebeurt, is dat natuurlijk extra zuur", doelt Noppert in gesprek met de NOS op de strafschoppenserie. "Aan de andere kant denk ik dat we ook trots moeten zijn, als je ziet hoe de wedstrijd verloopt. We hoopten tot de laatste minuut op een wonder en dat kwam er. Maar dat hebben we geen vervolg gegeven."

Noppert leeft ook mee met Louis van Gaal, wiens derde termijn bij Oranje abrupt ten einde komt. "Iedereen weet dat hij iets vreselijks heeft", verwees de sc Heerenveen-doelman naar de prostaatkanker waar de bondscoach mee kampt. "Dan wil je het juist ook voor hem goed afsluiten. Dat maakt het extra zuur."

Ondanks de teleurstelling is Noppert ook trots op zijn WK-avontuur in Qatar. "Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Dat ik het vertrouwen heb gekregen van de bondscoach, de selectie en heel Nederland. Ik had gehoopt dat er vanavond meer in zat, maar dat heeft niet mogen baten. Ik hoop dat ik voor mensen met af en toe een tegenslagje het bewijs ben dat ze altijd moeten blijven geloven. Ik heb heel veel geluk dat deze bondcoach er was en dat hij mij de kans heeft gegeven. Ik heb genoten van de groep en het elftal."

Noppert kon ondanks alle voorbereiding het verschil niet maken in de strafschoppenserie, nadat Virgil van Dijk en Steven Berghuis hadden gemist. "Volgens mij kunnen we daar uren over doorgaan, maar het is gewoon een loterij. Dat is het eerste wat in me opkomt. Zo'n Messi, met alle respect. Die wacht zo lang... Dan sta je met beide beentjes op de grond en dan schiet hij 'm in het andere hoekie. Dat is gewoon kwaliteit."