Journalist Wahl overleden in Qatar, broer reageert: Denk dat hij vermoord is

Journalist Wahl overleden in Qatar, broer reageert: "Denk dat hij vermoord is"

10-12-2022 11:12
5

Amerika treurt om het overlijden van Grant Wahl, een bekende sportjournalist. Zijn broer Eric Wahl vermoedt dat er opzet in het spel is en suggereert moord. 

Wahl (48) was een hoog aangeschreven sportjournalist in Amerika die in Qatar namens CBS Sports verslag deed van het WK. Hem werd al eens de toegang tot het stadion ontzegd omdat hij een regenboogshirt droeg. Dat zorgde voor veel aandacht.

Tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië ging het mis: Wahl werd onwel en overleed. Kort daarvoor maakte hij al melding van lichamelijke klachten, die hij linkte aan een gebrek aan slaap en stress en het vele werk dat hij deed.

"Ik ben Grant Wahls broer. Ik ben homo en ben de reden dat hij het regenboogshirt droeg op het WK", zegt broer Eric in een video. "Mijn broer was gezond en vertelde dat hij doodsbedreigingen kreeg. Ik geloof niet dat mijn broer zomaar overleden is, maar dat hij vermoord is. Ik smeek om hulp."

Wahl's agent Tim Scanlan zegt dat Wahl 'een soort acuut leed leek te hebben geleden in de perskamer'. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij overleed.