Brazilië ongelooflijk teleurgesteld na uitschakeling: 24 jaar zonder beker

Brazilië ongelooflijk teleurgesteld na uitschakeling: "24 jaar zonder beker"

09-12-2022 23:45
17

De WK-uitschakeling komt keihard aan in Brazilië. De media willen dat de boel volledig op de schop gaat bij de Brazilianen, die na penalty’s hun meerdere moesten erkennen in Kroatië en opnieuw stranden in de kwartfinale. 

Het Braziliaanse ESPN kopt: 'Het is klaar nu! Brazilië heeft een buitenlandsce bondscoach nodig om eindelijk een keer te stoppen met falen op WK’s.' Het verzoek lijkt te hebben geholpen. Vrij kort na de pijnlijke uitschakeling werd bekend dat Tite niet langer doorgaat als trainer van Brazilië. 

ESPN laat geen spaan heel van de nationale ploeg: 'Brazilië zal nu sowieso 24 jaar zonder WK-beker staan. Dat is een eeuwigheid voor iedereen die gelooft dat dit land nog steeds het beste voetbal ter wereld speelt.'

'Het WK 2022 is alweer geschiedenis voor Brazilië', zo kopt Globesporte. 'Er komt nu een golf aan kritiek. Feit is dat we weer struikelen in de kwartfinales. De matige campagne in Qatar, met twee overwinning, één gelijkspel en twee nederlagen weerspiegelt onze huidige kwaliteit.'

Ook Folha de Sao Paulo keek de uitschakeling met lede ogen aan. 'Zelf met een treffer van Neymar verliest Brazilië opnieuw een kwartfinale. De zesde alweer in de historie. De laatste keer dat we kwartfinale overleefden, volgde onze grootste nachtmerrie.' Het medium doelt daarmee op de bizarre 7-1 nederlaag tegen Duitsland.