KV Oostende kan weer rekenen op D'Arpino: Hij is een sleutelspeler

KV Oostende kan weer rekenen op D'Arpino: "Hij is een sleutelspeler"

09-12-2022 21:16

KV Oostende kent een middelmatig seizoen en moet in de terugronde punten sprokkelen om zeker te zijn van behoud. Daarin zal KVO een beroep kunnen doen op Maxime D'Arpino, tot groot jolijt van coach Dominik Thalhammer.

De Franse middenvelder blesseerde zich in april aan de kruisbanden en was sindsdien out. Inmiddels is hij weer terug op training te zijn en kan hij de komende weken en maanden zijn comeback maken. "Max is een sleutelspeler", zegt Thalhammer in Het Laatste Nieuws.

"Hij is een leider, bijzonder intelligent en verbonden met de centrale verdedigers. Ik zie hem als een sterke pion in de opbouw en als opruimer op het middenveld, belangrijk in de organisatie", lijkt Thalhammer nu al een belangrijke rol voor hem voor te bereiden.

Toch beseft de trainer ook dat D'Arpino er niet van dag één zal staan. "We moeten voorzichtig zijn met hem. Hij doet het goed, maar we moeten zijn trainingsarbeid zachtjes aan opdrijven", geeft Thalhammer nog aan.

KV Oostende staat momenteel op een veertiende plek in de JPL, met vier punten voorsprong op nummer zestien Zulte Waregem. Het hervat de competitie met een duel tegen Union.