Amrabat (ex-Club Brugge) is klaar voor de volgende stap in zijn carrière

"Amrabat (ex-Club Brugge) is klaar voor de volgende stap in zijn carrière"

09-12-2022 18:33 Laatste update: 18:36
3

Brahim Darri een voormalig speler van Vitesse en NEC, leefde dinsdag intens mee met het Marokkaanse elftal. Het strooit met erg veel lof naar Sofyan Amrabat, ex-speler van Club Brugge. De Marokkaan is aan een prima toernooi bezig. 

"Als ik echt een absolute sterspeler moet opnoemen dan is dat wel Ziyech", opent Darri in Voetballive. Toch krijgt ook Amrabat complimenten. "Ik betrap mezelf erop dat ik die naam niet opnoem. Dat vind ik zelf ook apart. Tegen Spanje was hij, los van de keeper Bono met zijn heldenrol, met afstand de Man of the Match", aldus Darri. "Hij zat echt overal tussen. Ik heb nog een paar keer tegen hem gespeeld. Toen was het al een pitbull, maar nog niet zo gespierd. Als je hem ziet lopen op het veld, dan zie je dat het echt een man is geworden. Bikkelhard. Hij loopt overal. Die speelt echt een toptoernooi."

Darri denkt dat een toptransfer in het verschiet ligt voor de oud-speler van Club Brugge. "Als je dit laat zien op een WK. Je speelt tegen Spanje en tegen middenvelders als Kevin De Bruyne. Hij heeft ze allemaal bijna constant in zijn broekzak. Als je dan voetballend ook nog je ding kan doen, dan ben je klaar voor een volgende stap."