Fredberg over keuze Riemer bij Anderlecht: “Niet omdat hij Deens is”

Fredberg over keuze Riemer bij Anderlecht: “Niet omdat hij Deens is”

09-12-2022 18:16 Laatste update: 17:33
11

Met de voorstelling van de nieuwe coach, Brian Riemer, lanceert CEO Sport Jesper Fredberg eindelijk zijn grote project voor RSC Anderlecht. Fredberg en Riemer zullen zich , naar eigen zeggen, inzetten om de club en het voetbal nieuw leven in te blazen.

De nieuwe coach van Anderlecht weet wat hij wil en hoe hij het wil uitvoeren. Althans zo klinkt het op de persconferentie. Samen met Jesper Fredberg, de nieuwe CEO Sport, moeten zij de huidige situatie van Anderlecht omkeren. “Ik ken de financiële zorgen en ik heb de 11e plaats in het klassement gezien," zegt Riemer. Maar ik heb bij Brentford geleerd dat hard werken en creativiteit soms beter betalen dan geld."

“De komst van Brian Riemer is een stap in die richting. Ik wilde de juiste persoon en dat was Brian," zegt CEO Sports. “Hij is hier niet omdat hij Deens is. Ik kende hem niet persoonlijk, maar door zijn uitstekende werk in Kopenhagen en Brentford.”, aldus Fredberg. “Ik ontken echter niet dat het spreken van dezelfde taal een voordeel zal zijn in onze samenwerking. "