Perica (Standard) over Kroatië - Brazilië: “We gaan ze niet gewoon bewonderen”

Perica (Standard) over Kroatië - Brazilië: “We gaan ze niet gewoon bewonderen”

09-12-2022 17:16

Op vrijdag staat de eerste kwartfinale van het WK op het programma. Brazilië neemt het op tegen Kroatië, de killer van de Rode Duivels. De Standard-spits Stipe Perica kent het Kroatische team goed.

Stipe Perica zal de eerste supporter van Kroatië zijn tegen Brazilië. De Kroatische spits van Standard, keek vorige week vanuit zijn hotelkamer in Marbella toe hoe zijn ploeg zich tegen de Rode Duivels plaatste voor de laatste 16. "Ik wilde mijn teamgenoten niet provoceren, daarom heb ik me afgezonderd”, klinkt het bij de Kroaat. “Het 0-0 gelijkspel was goed voor ons en we moeten toegeven dat we geluk hadden.” 

De Standard-spits kent de Kroatische nationale ploeg erg goed. Hij heeft de kleedkamer gedeeld met verschillende leden van dit team. "Ik ken het halve team," zei hij in een interview met DH Sport. "Deze groep verdient onmetelijk respect. Ik ben gewoon blij dat ik Kroaat ben en ik kijk uit naar deze wedstrijd tegen Brazilië."

De spits kijkt niet enkel uit naar het duel, hij klinkt ook vol vertrouwen. "We komen niet om de Brazilianen te bewonderen, maar om ze uit te schakelen”, aldus Perica. "Ik hoop echt dat we doorgaan," zegt hij. "Ik zal de eerste supporter zijn, zoals altijd.”