Bondscoach Marokko: Het zou geweldig zijn als Ronaldo niet speelt

Bondscoach Marokko: "Het zou geweldig zijn als Ronaldo niet speelt"

09-12-2022 16:49
3

Bondscoach Walid Regragui van Marokko hoopt dat Cristiano Ronaldo zaterdag opnieuw op de bank zit bij Portugal. Hij wil historie schrijven op het WK in Qatar en ziet meer kans als de Portugese ster niet meedoet.

De Leeuwen van de Atlas zorgden in de achtste finale voor een stunt door Spanje na strafschoppen te verslaan, maar Regragui blaast niet te hoog van de toren. Hij ziet Portugal als duidelijke favoriet. "We spelen tegen één van de beste teams ter wereld", zegt hij op de persconferentie. "Portugal heeft zo veel goede spelers dat ze wel twee of drie geweldige elftallen zouden kunnen opstellen."

Of er plaats is voor Ronaldo in één van die teams is nog even de vraag. De 37-jarige aanvaller begon tegen Zwitserland (6-1) op de bank. "Ik weet niet of Ronaldo in de basis staat zaterdag. Ik hoop van niet. Hij is één van de beste spelers ooit, dus als coach zou ik het geweldig vinden als hij niet speelt." Overigens maakte de vervanger van Ronaldo, Gonçalo Ramos, een hattrick tegen de Zwitsers.

Regragui ziet wel degelijk kansen voor nieuw WK-succes. "We hebben heel veel respect voor Portugal, maar we zijn er inmiddels aan gewend om tegen topploegen te spelen. We hebben een plan en willen weer voor een verrassing zorgen. Wat we al hebben gepresteerd is goed, maar we willen nog meer. Onze spelers zijn hongerig en we zullen meer fans in het stadion hebben."