Union rondt Spaanse stage af met krappe oefenzege tegen Franse hekkensluiter

Union rondt Spaanse stage af met krappe oefenzege tegen Franse hekkensluiter

09-12-2022 16:19

Terwijl bijvoorbeeld KAA Gent deze vrijdag pas afreisde naar de Spaanse zon, zit Union Saint-Gilloise al bijna op de terugweg. Deze vrijdag hield het op haar laatste dag van het oefenkamp nog een vriendschappelijke wedstrijd met SCO Angers. Daarin trok de Belgische vicekampioen aan het langste eind: 3-2.

Union had het niet onder de markt met Angers, dat momenteel de rode lantaarn draagt in de Franse Ligue 1. In de eerste helft kwam het op achterstand, maar vlak voor de rust kon Dennis Eckert Ayensa de bordjes al gelijk hangen. Na de koffie zette Union dan toch orde op zaken. Dankzij doelpunten van Guillaume François en Bart Nieuwkoop kon het uiteindelijk juichen met 3-2.

Zo sluit Union haar Spaanse herfststage af met een goed gevoel. De komende tien dagen zullen de Brusselaars zich op Belgische bodem verder klaarstomen op de tweede seizoenshelft. De eerste opdracht daarin is het bekerduel met KV Oostende. Later gaat Union vol de strijd aan voor een plekje in de Champions Play-Off en heeft het bovendien nog mooie vooruitzichten in de Europa League.