Blessin onderuit gehaald: 'Slechtste en meest valse coach uit mijn carrière'

Blessin onderuit gehaald: 'Slechtste en meest valse coach uit mijn carrière'

08-12-2022 20:16
10

Bij Genoa FC nam men eerder deze week afscheid van trainer Alexander Blessin. Een goede beslissing volgens Federico Marchetti, die tot vorig jaar nog reservedoelman was bij de club. Op social media haalt hij zwaar uit naar de Duitser.

Na het ontslag van Blessin hield Marchetti geen blad voor de mond. Op Instagram was hij bijzonder kritisch voor de trainer. 'Jij bent de slechtste, meest valse en pretentieuze manager die ik in mijn lange carrière gehad heb', schreef Marchetti, die uitkwam voor onder andere Torino, Cagliari en Lazio.

'Je hebt vanaf dag 1 de draak gestoken met iedereen bij de club. Je liet op de koop toe een club, die best zichzelf had kunnen redden, degraderen door je vreemde voetbalideeën. Nu je eindelijk ontslagen bent, kan je werken aan je menselijkheid. Neem een voorbeeld aan Davide Nicola, die wél weet hoe je resultaten kan boeken met een team', aldus Marchetti.

De nu 39-jarige Marchetti zit zonder club na zijn vertrek bij Genoa. Hij kwam vorig seizoen ook nog voor de club, maar speelde geen minuut onder Blessin.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s