Het wordt warm voor Juventus: 'De Ligt en De Sciglio leveren bewijs aan'

Het wordt warm voor Juventus: 'De Ligt en De Sciglio leveren bewijs aan'

08-12-2022 19:15
4

Matthijs de Ligt en Mattia De Sciglio hebben de Italiaanse justitie geholpen in het lopende fraudeonderzoek naar Juventus. Dat meldt Corriere dello Sport. 

De Ligt en De Sciglio hebben screenshots geleverd van Whatsapp-gesprekken, waarin Giorgio Chiellini de spelers vroeg om niet over de inhoud te praten van de afspraken die gemaakt zijn tussen club en spelersgroep over het inleveren van salaris tijdens de coronaperiode. Het was de bedoeling dat de spelers één maand in moesten leveren, de rest zou onder de tafel betaald worden, terwijl Juventus officieel communiceerde dat spelers vier maanden salaris in hebben geleverd.

Corriere dello Sport citeert Chiellini: 'Praat niet over de details van deze overeenkomst in interviews. De club zal een persbericht maken waarin ze zullen zeggen dat ze vier maanden salaris inleveren om de club te helpen, ik herhaal dat ze dit alleen naar de pers communiceren.'

De UEFA onderzoekt ook of Juventus gerommeld heeft met transfersommen, die kunstmatig opgevoerd zouden zijn om de financiële huishouding er beter uit te laten zien. Dat mag niet. Juventus riskeert volgens insiders zelfs degradatie uit de Serie A.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie