Van Gaal laat Lang Messi spelen: Hij vond het ook logisch

Van Gaal laat Lang Messi spelen: "Hij vond het ook logisch"

08-12-2022 19:02
6

Het Nederlands elftal heeft donderdag elf-tegen-elf gespeeld, waarbij Noa Lang van Club Brugge de rol van Lionel Messi op zich nam. Dat verklapte bondscoach Louis van Gaal bij de NOS.

"Het plan is altijd af een dag voor de wedstrijd", reageert Van Gaal op de vraag of hij zijn plan af heeft. "We hebben ook elf-tegen-elf getraind, dat is meestal de afsluiter. Of er iemand Messi was? Dat is een leuke vraag, maar ik kan er geen antwoord op geven omdat ik dan mijn plan bekendmaak. De trainer van Argentinië weet ook hoe wij het aan gaan pakken."

Van Gaal laat toch een naam vallen. "Dat was Noa Lang, dat kan ik je vertellen, omdat het geen invloed heeft op de bekendmaking van een tactisch plan. Lang vond het ook logisch dat hij Messi mocht simuleren, dus dat was geweldig."

"Wat ik al zei: nu begint het toernooi. Argentinië heeft zijn historie mee, maar qua resultaten is het redelijk in evenwicht. Ik denk dat de spelers een positief gevoel hebben, maar daar zijn we ook mee bezig geweest. We roepen niet voor niets dat we kans maken."

Lang speelde op het WK nog geen minuut bij Oranje.