'Manchester United gaat vanaf 1 januari rond de tafel zitten met doelman Sommer'

'Manchester United gaat vanaf 1 januari rond de tafel zitten met doelman Sommer'

08-12-2022 17:51
1

De interesse van Manchester United in Yann Sommer is serieus. De Engelse club wil de doelman van Borussia Mönchengladbach aanstaande zomer transfervrij ophalen in Duitsland. De eerste contacten daarover kunnen vanaf 1 januari worden gelegd.

BILD meldde al dat Manchester United het oog op Sommer (33) had laten vallen, ESPN komt nu met het nieuws dat de club actie gaat ondernemen. Omdat Sommer aankomende zomer transfervrij is, mag hij een half jaar voor het einde van zijn contract met andere clubs praten. Manchester United is bereid dat vanaf 1 januari dus te doen.

Volgens ESPN wil Erik ten Hag met een nieuw keepersgilde het nieuwe seizoen ingaan. David De Gea is de eerste keeper, maar heeft nog geen gesprekken gevoerd over het verlengen van zijn contract. Hij ligt nog tot de zomer van 2023 vast, maar de club heeft een optie om hem een jaar langer binnenboord te houden en zodoende een grotere transfersom veilig te stellen. Onduidelijk is of Sommer als eerste of als tweede doelman moet komen.