'Vrancken beloont Genkse talenten, daarom mogelijk Dewaest tegen Club NXT'

'Vrancken beloont Genkse talenten, daarom mogelijk Dewaest tegen Club NXT'

08-12-2022 17:32
9

Bij KRC Genk loopt er heel wat talent rond. Dat beseft ook Wouter Vrancken. De trainer nam daarom een hele hoop jonkies mee op stage met de A-ploeg. Het gevolg is dat Jong Genk daarom even over wat minder spelers beschikt en Sébastien Dewaest mogelijk in actie komt tegen Club NXT.

Vrancken had bij Genk goed nieuws voor een hele hoop talenten. De trainer nam Tuur Rommens, Jay-Dee Geusens, Matisse Didden, Aziz Ouattara, Rasmus Carstensen, Tobe Leysen, Mike Penders en Zenzo De Boeck mee op stage naar Benidorm.

Hans Somers zag zo zijn jonkies van Jong Genk beloond worden. De trainer van de Genkse beloften moet wel een elftal op het veld krijgen tegen Club NXT, een match van vrijdag in de Challenger Pro League. Somers nam daarom Dewaest op in zijn selectie. Dat weet Het Belang van Limburg.

Kansen voor Dewaest, Godts en Nemeth
Voor Dewaest is er al een tijdje geen plaats meer in de A-kern van Genk. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor Oud-Heverlee Leuven. Bij Genk heeft hij nog een contract tot medio 2023. Dit seizoen speelde hij nog maar één match voor Jong Genk in de Challenger Pro League. Tegen Dender (0-2 nederlaag) speelde Dewaest de volledige match. Vrijdag kan hij dus mogelijk nog eens in actie komen.

In de selectie van Jong Genk voor de match tegen Club NXT zitten ook Mika Godts en Andras Nemeth. Met die twee jongens vond Genk geen overeenkomst. Daarom zitten ze momenteel niet meer bij de A-kern van Genk.