Simba: Niemand zegt neen tegen een ploeg zoals Club Brugge

Simba: "Niemand zegt neen tegen een ploeg zoals Club Brugge"

08-12-2022 12:00

William Simba (21) is dit seizoen een opvallende verschijning bij Club NXT. De boomlange middenvelder kwam transfervrij over na het faillissement van Moeskroen. Simba kwam pas vorige maand terug uit blessure en wil zich nu volop bewijzen. 

De uit Brussel afkomstige Simba moest niet lang nadenken over het aanbod van Club. "Niemand zegt nee tegen een ploeg zoals Club Brugge", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. "Voor mij is dit de perfecte manier om mij verder te ontwikkelen. De werkomstandigheden zijn top en je speelt op een hoog niveau, want dat is toch wel het geval in de Challenger Pro League."

Simba hoopt een stap hoger te kunnen zetten. "Veel jongens bij ons deden het zo goed dat ze mochten doorstromen naar de A-kern. Dat is ook mijn bedoeling, maar ik heb geduld. Ik leerde intussen al dat je beter niet te veel stappen in één keer kan zetten. Ik neem dus maar beter mijn tijd."

Door zijn blessureleed speelde Simba dit seizoen nog maar 36 minuten in de Challenge Pro League. Vrijdagavond speelt Club NXT tegen Jong Genk. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s