Opnieuw ophef: 'D’Onofrio (ex-Antwerp en Standard) verdacht van witwaspraktijken'

Opnieuw ophef: 'D’Onofrio (ex-Antwerp en Standard) verdacht van witwaspraktijken'

08-12-2022 10:59
11

Luciano D'Onofrio wordt verdacht van het witwassen van bijna tien miljoen euro. De voormalige sportief directeur van Antwerp en ondervoorzitter van Standard ligt onder vuur.

RTBF en Vif doen onderzoek naar D’Onofrio en een door hem opgezette systeem. Dat laten de diensten weten. Het onderzoeksteam onthult dat D’Onofrio tussen 2014 en 2018 iets meer dan 9,5 miljoen euro ontving uit het buitenland. Van dat geld zou een deel witgewassen zijn in horloges, luxe voertuigen, onroerend goed, de aandelenmarkt en een schilderij van Vincent Van Gogh.

RTBF en Le Vif kregen een document in handen waaruit financiële transacties via zijn bankrekening en die van zijn bedrijf Podium blijken. “Een deel van het geld dat op D'Onofrio's bedrijfsrekening kwam, was afkomstig van het Portugese bedrijf Gestifute, eigendom van spelersmakelaar Jorge Mendes, en twee bedrijven van Joao Almeida, een andere Portugese agent”, klinkt het. 

In het rapport stond dat alles of een deel van de 9,5 miljoen die aan D'Onofrio werd betaald "voortkwam uit georganiseerde misdaad in verband met de Football Leaks-zaken", en dat er "ernstige aanwijzingen voor het witwassen van geld" waren.