Bossaert praat over ‘woelige periode’: “Moeten we niet flauw over doen”

Bossaert praat over ‘woelige periode’: “Moeten we niet flauw over doen”

08-12-2022 09:26
11

De Rode Duivels zoeken naar een opvolger van Roberto Martinez. Een taskforce moet die opdracht in goede banen leiden. CEO Peter Bossaert spreekt tegenover Sporza van een ‘woelige periode’.

De Rode Duivels werden vroegtijdig op het WK uitgeschakeld. “De voorbije dagen waren best woelig. Daar moeten we niet flauw over doen. Net zoals het groepsgesprek bij de Rode Duivels heeft het ons als Raad van Bestuur goed gedaan om de dingen te benoemen en uit te praten."

De Rode Duivels beginnen echter niet van nul. "We kijken nu weer vooruit en gaan samen aan de slag. Hoewel de uitdagingen groot zijn, is dit niet ground zero. We hebben in Tubeke een state-of-the-art infrastructuur. De sportieve structuur staat er ook en is erg stevig.”

Eden Hazard stopte al, maar er zijn spelers die nog willen doorgaan. "Er zijn heel wat spelers die de ambitie hebben uitgesproken te willen blijven deel uitmaken van de ploeg. Er is ook nieuw, aanstormend talent. Aan de nieuwe bondscoach om ermee aan de slag te gaan en ons naar nieuwe successen te leiden.”