Taskforce maakt meteen werk van nieuwe bondscoach: “De violen zijn gestemd”

Taskforce maakt meteen werk van nieuwe bondscoach: “De violen zijn gestemd”

08-12-2022 07:47
28

Een taskforce met onder meer Sven Jaecques (Antwerp) en Bart Verhaeghe (Club Brugge) moet op zoek naar een nieuwe bondscoach van de Rode Duivels. Tegenover Sporza geeft de KBVB meer informatie.

De vroege uitschakeling op het WK in Qatar slaat diepe wonden. "De Raad van Bestuur en het management van de KBVB hebben de voorbije dagen de tijd genomen om de situatie na het WK te evalueren. De teleurstelling zindert nog na.”

Nu staat iedereen op dezelfde lijn. "Binnen de Raad van Bestuur was er ongerustheid ontstaan over de toekomst van de Rode Duivels. Na een open gesprek zijn de violen gestemd en wordt meteen werk gemaakt van een uitgebreide sportieve evaluatie en de zoektocht naar een opvolger van Roberto Martinez als bondscoach."

De taskforce gaat meteen aan de slag. "De taskforce zal een evaluatie maken van de sportieve situatie, het profiel bepalen van de nieuwe bondscoach en de vacature openstellen. Het zal uit de lijst van kandidaten de uiteindelijke kandidaat voordragen aan de Raad van Bestuur van de KBVB. De taskforce gaat meteen aan de slag."