FC Barcelona komt met positieve updates over duo: Beste dat we gedaan hebben

FC Barcelona komt met positieve updates over duo: "Beste dat we gedaan hebben"

08-12-2022 08:44
2

Jordi Cruijff, werkzaam in het technisch hart van FC Barcelona, is met duidelijkheid gekomen over de situaties van Frenkie de Jong en Memphis Depay. Beide spelers werden afgelopen zomer met een vertrek gelinkt. 

Barcelona probeerde het tweetal afgelopen zomer te verkopen in verband met Fair Play-regels. De club dreigde spelers als Robert Lewandowski en Jules Koundé niet in kunnen schrijven, omdat er niet genoeg bewegingsruimte was in financieel opzicht. Een vertrek van De Jong behoort nu niet meer tot de mogelijkheden. "Daar wordt op dit moment niet over gesproken. Die tijd is geweest", zegt hij in een uitgebreid interview met het Spaanse Sport.

"Frenkie is gebleven. Hij is een geliefde speler en mensen verwachten veel van hem, want hij is zeer getalenteerd en is een unieke speler. Hoewel er niet zoveel over wordt gepraat, is het vinden van de balans in het salarishuis een van de belangrijkste dingen die de club heeft gedaan. Het verkleinen van de verschillen is de beste daad die we hebben verricht", gaat Cruijff verder. 

Memphis kondigde op de laatste dag van de transferperiode aan te blijven bij Barça. Een vertrek lonkt ook nu niet, volgens Cruijff. "We zijn nu niet bezig met uitgaande transfers, maar met het samenstellen van een sterke ploeg voor de hervatting van de competitie. Memphis laat bij de nationale ploeg zien dat hij aan het herstellen is van zijn blessure en een fitte Memphis kan iedere club van dienst zijn", besluit hij.