D'Arpino kan weer aan voetballen denken: Ik voel me eindelijk opnieuw goed

D'Arpino kan weer aan voetballen denken: "Ik voel me eindelijk opnieuw goed"

07-12-2022 16:05

KV Oostende kan in de terugronde hoogstwaarschijnlijk weer rekenen op een belangrijke kracht. Maxime D'Arpino is stilaan klaar voor de dienst, nadat hij in de voorbereiding uitviel met een zware knieblessure. Daardoor speelde hij tot dusver nog geen enkele minuut. Op stage in Murcia (Spanje) keert het goede gevoel langzaam aan terug. 

"Ik voel me eindelijk opnieuw goed", slaakt D'Arpino een zucht van opluchting vanop het Oostendse stageoord. "Het doet deugd om weer met de groep te kunnen trainen." Volledig aan honderd procent zit de Fransman evenwel nog niet. "Ik mag nog niet te veel in duel gaan. De bedoeling is om de intensiteit geleidelijk aan op te bouwen", legt hij zelf uit. Naar eigen zeggen zou D'Arpino binnen een tiental dagen zich weer voluit kunnen smijten.

D'Arpino heeft voor zichzelf al een concrete datum voor een terugkeer opgesteld. "Maar die houd ik voor mezelf", lacht hij. "Alles hangt er nu vanaf hoe mijn knie reageert op het zwaardere werk. D'Arpino koos ervoor om zijn revalidatie hoofdzakelijk in Lyon en Parijs te voeren, niet in Oostende zelf. "Eerlijk gezegd vond ik dat erg moeilijk. Je ziet je ploeggenoten elke dag naar het trainingsveld trekken, terwijl je zelf in de gym moet achterblijven", legt hij die keuze uit.

Hoe kijkt D'Arpino terug op de heenronde van KVO, zonder hem dus? In het begin behaalden zijn ploegmakkers enkele "mooie resultaten", vindt hij. "Daarna verloren we enkele wedstrijden door eigen fouten en volgde een lange, negatieve reeks." D'Arpino bekeek overigens niet alle wedstrijden. "Als je gekwetst bent, is dat mentaal soms moeilijk", geeft hij toe.