Vandenbempt begrijpt Hazards keuze niet: EK 2024 had hij zeker nog moeten halen

Vandenbempt begrijpt Hazards keuze niet: "EK 2024 had hij zeker nog moeten halen"

07-12-2022 15:37
59

Eden Hazard heeft besloten om na 126 optredens de stekker uit zijn interlandloopbaan te trekken. Er deden al wel geruchten de ronde dat een afscheid nakende was, maar het blijft een verrassend nieuwtje. Peter Vandenbempt begrijpt de keuze van Hazard zelfs niet helemaal.

De voedingsbodem van zijn beslissing kan Vandenbempt wel kaderen. "Het voorbije anderhalf jaar was het minste van Hazard bij de Rode Duivels", oordeelt de journalist bij Sporza"Hij was lange tijd het zonnetje bij de Rode Duivels, een uitzonderlijke voetballer met vooral ook een ontwapenende persoonlijkheid. Dat was de laatste tijd toch minder."

De woelige aanloop naar het WK in Qatar, met de ontgoochelende resultaten daar als jammerlijk dieptepunt, hebben een bijkomende invloed gehad. "Het negatieve klimaat dat de voorbije maanden ontstaan is rond de nationale ploeg hield verband met de situatie van Hazard", weet Vandenbempt. Een heleboel fans plaatste openlijk kritische vraagtekens bij de vaste basisstek van Hazard, terwijl een opkomende Leandro Trossard voor hem moest wijken.

Het ziet er dan ook naar uit dat Hazard eieren voor zijn geld heeft gekozen met het oog op de (nabije) toekomst bij de Rode Duivels, zeker na het afscheid van Roberto Martinez. "De nieuwe bondscoach zou Hazard in een bijrol kunnen duwen, dus wil Hazard zich in zijn laatste goede jaren focussen op zijn clubcarrière", denkt Vandenbempt.

"In mineur"
"Maar het is zeker een afscheid in mineur", laat Vandenbempt er geen twijfel over bestaan. Mocht Hazard nu een geweldig WK afgewerkt hebben, had de Sporza-man een Duivels pensioen nog enigszins kunnen begrijpen. Nu minder. Op zijn 31e is Hazard al international af. "Dat is veel te vroeg voor hem. Het EK van 2024 had hij zeker nog moeten halen", vindt Vandenbempt. Dan was er wel één belangrijk voorwaarde in zijn ogen: van club veranderen. Blijkbaar is Hazard echter niet happig om de deur van Real Madrid achter zich dicht te trekken.

Tot slot heeft Vandenbempt nog bedenkingen bij de argumentatie van Hazard. "Hij zegt zelf dat het is om plaats te maken voor de nieuwe generatie, maar dat is voor jongens van rond de 35. Hazard is nog maar 31, dat hoeft voor hem niet de reden te zijn. Het gaat om het totaalpakket", besluit hij.