Hazard kondigt einde bij de Rode Duivels aan: Bedankt voor alles

Hazard kondigt einde bij de Rode Duivels aan: "Bedankt voor alles"

07-12-2022 11:17 Laatste update: 11:57
100

Het WK in Qatar kan wel eens het einde zijn van een cyclus bij de Rode Duivels. Eerder kondigde Roberto Martinez zijn ontslag aan. Woensdag volgt ook Eden Hazard. De kapitein van de Rode Duivels heeft op zijn Instagram-kanaal aangekondigd dat hij ermee op houdt. 

De kapitein van de Rode Duivels, zo noemen we hem toch nog even, maakte zijn debuut bij de nationale ploeg op 19 november van het jaar 2008. Het talent van toen, maakte meteen een indruk op alle fans van de nationale ploeg. Hazard maakte eerder al naam bij de beloften van België. Uiteindelijk zou de virtuoos maar liefst 126 wedstrijden in de Belgische kleuren spelen.

De speler van Real Madrid wist de gouden generatie met 33 doelpunten te helpen naar onder andere een prachtige prestatie op het WK in Rusland. Vier jaar later lukte het de kapitein niet. Het vertrek van Hazard als één van de absolute uithangsborden van de Rode Duivels bevestigt des te meer het einde van een cyclus, het einde van een gouden generatie. 

"Vandaag draaien we een bladzijde om", klinkt het op zijn Instagram-post. "Bedankt voor jullie liefde. Bedankt voor jullie ongeëvenaarde steun. Bedankt voor al die vreugdevolle momenten die we sinds 2008 samen hebben mogen beleven. Vandaag heb ik beslist om een punt te zetten achter mijn carrière als international. De volgende generatie staat klaar. Ik ga jullie keihard missen…" En wij jou ook Eden. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eden Hazard (@hazardeden_10)