Speelschema kwartfinales: geweldige affiches met Belgisch tintje

Speelschema kwartfinales: geweldige affiches met Belgisch tintje

07-12-2022 12:25 Laatste update: 09-12-2022 08:30
5

Het speelschema voor de kwartfinales van het WK in Qatar is bekend. Vanaf vrijdag gaan de kwartfinales van start. Nog vier spelers uit de Jupiler Pro League zijn actief in Qatar. 

Speelschema kwartfinales:
Vrijdag 9 december:
16:00 uur: Kroatië-Brazilië
20:00 uur: Nederland-Argentinië

Zaterdag 10 december:
16:00 uur: Marokko-Portugal
20:00 uur: Engeland-Frankrijk

Tijdens de eerste kwartfinale (Kroatië-Brazilië) verschijnt voormalig Club Brugge- en KSV Roeselare-speler Ivan Perisic mogelijk aan de aftrap. De 33-jarige Kroaat speelde tot nu toe alle wedstrijden op het WK.

Nederland-Argentinië kent ook een Belgisch tintje. Royal Antwerp FC-spits Vincent Janssen en aanvaller Noa Lang van Club Brugge zijn onderdeel van de selectie van het Nederlands elftal. De 28-jarige Janssen begon het WK in de basis tegen Senegal. Nu Memphis Depay weer wedstrijdfit is, lijkt Janssen op de reservebank te beginnen. Lang heeft nog geen minuten gemaakt voor Oranje.

De Marokkanen treffen na hun zege via strafschoppen op Spanje de Portugezen. Bij Marokko zijn Standard Luik-speler Selim Amallah en KRC Genk-speler Bilal El Khannouss van de partij. Khannouss maakte nog geen minuten tijdens dit WK. Amallah speelde daarentegen al 265 minuten gedurende het toernooi in Qatar. Ook zijn voormalig Jupiler Pro League-spelers Anass Zaroury (RSC Charleroi) en Sofyan Amrabat (Club Brugge). Amrabat is dit WK een vaste waarde gebleken bij Marokko.

Last but, but not least volgt de strijd tussen Engeland en Frankrijk. Zullen Jude Bellingham en Kylian Mbappé opnieuw uitblinken bij de twee giganten? Het belooft een interessante strijd te worden.

Halve finales, troostfinale en finale
Met een speelschema om te smullen en geweldige affiches op het programma is het dus mogelijk dat de wereldkampioen toch een Belgisch tintje krijgt. Hiervoor moeten Marokko en Nederland zien door te dringen tot de halve finales tegen zeer geduchte tegenstanders Argentinië en Portugal. De halve finales worden op dinsdag 13 en woensdag 14 december afgewerkt. De troostfinale staat op zaterdag 17 december op het programma. De finale begint zondag 18 december om 16 uur.